CO2 compensatie
Text/HTML

CO2 uitstoot van uw wagenpark compenseren

 

Direct de CO2 uitstoot van uw wagenpark gecompenseerd

De voertuigen in uw wagenpark stoten gemiddeld tussen de 4.500 en 5.000 kilo CO op jaarbasis uit. Dit is een grote hoeveelheid CO2. U kunt de hoeveelheid CO2 reduceren met onze besparingstool Fuel Cost Saving. Maar u kunt er ook voor kiezen de gehele resterende uitstoot te compenseren.

Met deelname aan ons CO2 compensatie programma worden projecten gefinancierd die helpen de door uw wagenpark uitgestoten CO2 uit de lucht te compenseren. Namens alle klanten van Travelcard die deelnemen aan het CO2 compensatie programma worden projecten die zich inzetten om CO2 terug te dringen gefinancierd.

Bij elke getankte liter* wordt direct een bedrag in rekening gebracht voor de CO2 compensatie. Schonere brandstoffen kennen uiteraard een lagere bijdrage. Travelcard werkt samen met Clean Advantage om de bijdragen van alle deelnemende klanten bij de projecten te krijgen. Alle projecten worden streng gecontroleerd.

Certificering voor deelnemende wagenparken:

Doet u mee met ons CO2 compensatie programma? U ontvangt van ons een logo dat u mag gebruiken in uw communicatie. Jaarlijks ontvangt u ook een certificaat waarop de gecompenseerde kilo's CO2 vermeld staan. Ook zijn er stickers beschikbaar voor uw voertuigen. Op deze wijze kunt u uitdragen dat uw onderneming duurzaam is.

Actuele CO2 compensatie projecten:

Omdat projecten eindig zijn (bijv aanplant van bomen) variëren de projecten waarin deelgenomen wordt gedurende het jaar. Bijgaand een greep uit de projecten die worden gesteund. Voor een volledig overzicht kunt u de website van Clean Advantage raadplegen.

Herplanting Bomen 'De Sierra de Gredos' gebergte Spanje

 In 2009 is een groot deel van het bos in het 'De Sierra de Gredos' gebergte verloren gegaan door een brand. De Arbor Day foundation zet zich in om het door brand verwoeste gebied opnieuw te beplanten met bomen. Op deze manier wil de gemeenschap het gebied weer in de originele staat herstellen. 

Windenergie India:

Het project bestaat uit 20 windturbines met de eenheidscapaciteit van 2.000kW. De totaal geïnstalleerde capaciteit zal 40MW zijn. De elektriciteit die wordt gegenereerd door het voorgestelde project zal worden geleverd aan  het East China Power Grid (ECPG) via Fujian Power Grid om de emissies van fossiele brandstoffen uit steenkool en andere bronnen te verplaatsen

Zonne energie India

Door de installatie van de Zonnepanelen in Sujangadh zal 25MW aan schone energie geleverd worden. Dit is genoeg energie om 7.900 huishoudens van stroom te voorzien. Door het leveren van zonne energie zal de vraag naar energie van een vervuilende bron afnemen.

Ecomapua Amazon REDD Project – Ilha de Marajo, Brazilië

Het Ecomapuá Amazon REDD Project is gelegen op het eiland Marajó, Pará Staat, in het Amazonegebied ten oosten in Brazilië. Doel van het project is het voorkomen van ontbossing van een gebied van meer dan 86 duizend hectare. Het Marajò eiland wordt geclassificeerd als extreem hoge prioriteit voor behoud. Het project richt zich op verbeteren van sociale en omgevingscondities voor lokale gemeenschappen.

Wat zijn de kosten van CO2 compenseren

CO2 compenseren voor uw wagenpark kan tegen een voordelig tarief.

  • LPG 1 cent per liter
  • CNG 1,4 cent per kilo
  • Benzine 1,5 cent per liter
  • Diesel 1,7 cent per liter

Rekenvoorbeeld:

Voor een benzine auto die op jaarbasis 30.000 kilometer rijdt, met een verbruik van 1 op 15 zijn de kosten slechts € 2,50 per maand. Voor dit bedrag wordt de gehele CO2 uitstoot gecompenseerd.

* CO2 compensatie vindt plaats over alle in Nederland getankte liters.

Altijd verzekerd van de voordeligste brandstofprijzen

Honderdduizenden gebruikers van de tankpas van Travelcard tanken samen duizenden keren per uur. Dat levert continu informatie op over pompprijzen per type en merk tankstation, die we beschikbaar stellen voor u. Door gebruik te maken van deze informatie kunt u al snel 10 cent per liter besparen, dus enkele euro’s per volle tank!

Om het voordeligste tankstation te vinden hebben we ook een handige tanklocator voor de smartphone ontwikkeld. Surf met de smartphone naar www.fuelcostsaving.nl en bespaar direct.

 

Al jaren lang dé expert op het gebied van brandstof en brandstofverbruik

Deze expertise hebben wij opgebouwd in jarenlange samenwerking met TNO (brandstofverbruik) en het CBS (brandstofprijzen). Zo kunnen wij iedere dag onze diensten optimaliseren aan de wensen van onze klanten.

Neem een kijkje bij de brandstofprijzen 
of bij het 
praktijkverbruik van uw auto.

Bestel nu

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op

Uw Contactinformatie

Uw Feedback

Hulp nodig?

Kijk eerst op onze FAQ wellicht staat het antwoord op uw vraag hierbij.

Uw vraag en antwoord niet gevonden? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via e-mail info@travelcard.nl of telefonisch op 088 110 5000. 

+31(0)88 110 5000 beschikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur (voor pechhulp 24/7 via menukeuze 2)


Travelcard nederland b.v.
P.J. Oudweg 4
Postbus 1324
1300BH Almere 
KvK-nummer 39037382